Heftruckservice - B2B webshop

B2B webshop met Snipcart integratie

Het uit de Brabantse Kempen afkomstige bedrijf Heftruckservice, is al jaren dé aangewezen partner voor wie op zoek is naar nieuwe, refurbished of tweedehands heftrucks. Van elektrische heftrucks tot stapelaars, van palletwagens tot hoogwerkers en alles daartussenin: het aanbod van Heftruckservice is enorm uitgebreid. Jaren geleden ontwikkelden we de eerste website van Heftruckservice, die toentertijd prima aansloot bij de wensen en benodigdheden van het bedrijf. Maar zoals binnen ieder gezond bedrijf vonden er ook bij Heftruckservice door de jaren heen de nodige ontwikkelingen plaats. Tijd om de koppen opnieuw bij elkaar te steken voor een flinke vernieuwing.

Webdesign

Webdevelopment

Koppeling met Snipcart

Craft CMS

Overstap naar Craft CMS

Als je al sinds jaar en dag met hetzelfde CMS werkt, kan het even wennen zijn om over te gaan op een nieuw systeem en een nieuwe website. Toch was dit het juiste moment voor een dergelijke stap. Niet alleen omdat WHITE ondertussen dé specialist is voor de (door)ontwikkeling van websites en webshops in Craft CMS, maar zeker ook omdat Craft vanwege de flexibiliteit en integratiemogelijkheden vele malen beter aansluit bij de groeiambities van Heftruckservice. Naast de switch van CMS, zijn we ook met de frontend aan de slag gegaan. De website was toe aan een frisse uitstraling en aan ons de eer om zowel het design als de realisatie van de website te verzorgen.

Heftruckservice - B2B webshop - Sfeerbeeld

Nieuwe uitstraling en nieuwe features

Naast de compleet nieuwe look and feel van de website, zijn er ook een aantal gave features toegevoegd. Te beginnen bij de koppeling met de externe kassa service van Snipcart. In de meeste gevallen worden webshops door ons in Craft Commerce ontwikkeld. Bij Heftruckservice was er sprake van een reeds bestaande webshop mét Snipcart integratie die we hebben meegenomen naar de nieuwe omgeving zodat de klant zijn bestaande kassa kon blijven gebruiken. Vanwege het ontbreken van een BTW nummer-veld in Snipcart, hebben we de bestaande setup eerst moeten customizen om het veld toe te kunnen voegen. Geen punt voor onze ervaren developers!

De andere feature waar we hard aan gewerkt hebben, is de Bandenpitstop. Bij Heftruckservice leefde de wens om bezoekers middels een configurator te helpen bij het maken van de juiste keuze voor de aanschaf van banden voor hun heftruck. Door slim gebruik te maken van een reeds bestaande Craft CMS plugin, hebben we precies datgene weten te ontwikkelen wat de klant voor ogen had. Heftruckservice happy, WHITE happy!

Heftruckservice - B2B webshop - Mobile shopping

Ook geïnteresseerd in een B2B webshop?

Stuur ons hieronder dan even een berichtje... of bel... chat... e-mail... LinkedIn... ons als je dat liever doet.

Velden met een * zijn verplicht

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.