Louis Verwimp - Dealer portal en websites rijwielgroothandel

Realisatie dealer portal, corporate website en brand websites

Al sinds 1970 is Louis Verwimp BV één van de meest toonaangevende rijwielgroothandels in de Benelux. Met een assortiment van meer dan 24.000 verschillende voorraadartikelen en 50 vaste medewerkers, zijn ze de betrouwbare leverancier en partner voor de rijwiel vakhandel. De realisatie van de B2B dealer portal, corporate website en diverse brand websites, heeft WHITE tot de online partner voor Louis Verwimp gemaakt.

Webdesign & Webdevelopment

ERP koppeling

B2B portal

Craft Commerce

Eenvoudig een aankoop doen!

Als gerenommeerd groothandel in fietsen en fietsonderdelen met een flinke achterban aan fietsenmakers, wil je dat je bestelproces zo vlot mogelijk verloopt. En persoonlijk contact met klanten blijft natuurlijk van groot belang, maar anno 2022 willen klanten vooral eenvoudig hun aankoop kunnen doen. Online. En dat geldt voor zakelijke klanten nog iets meer dan voor de consument.

Louis Verwimp Dealer portal en websites rijwielgroothandel persoonlijk contact met klanten

B2B Portal

Dus naast de reguliere website die Verwimp op de schop wilde nemen, was het ook tijd voor die ene belangrijke stap: het realiseren van een grootschalige B2B portal waarmee ze hun klanten nòg beter van dienst konden zijn. In de allernieuwste Craft Commerce versie hebben wij de B2B portal voor Verwimp met succes opgezet. Een groot en uitdagend project waarbij het eindresultaat er mag wezen, en waar wij dan ook best een beetje trots op zijn!

Louis Verwimp - Dealer portal rijwielgroothandel - Mobile view

Digitale transformatie

In zo’n digitale transformatie mag een goed doordacht plan voorafgaand aan de start niet ontbreken. Zo’n plan of onderzoek ziet er voor ieder project anders uit, zo ook voor Verwimp. Waar essentiële informatie normaal gesproken vooral online wordt vergaard, konden we voor dit project naar een groot evenement uitwijken: de Louis Verwimp Dealerdagen. Dé plek om de juiste doelgroep aan de tand te voelen. De dealers zijn immers degenen die dagelijks met de portal aan de slag moeten en dus waren hun wensen en behoeften voor dit onderzoek ontzettend waardevol. We hebben uitvoerige interviews afgenomen en aan de hand daarvan een gedetailleerd design uitgewerkt. Met dit design legden we een stevige basis waarmee we vol goede moed aan weer een supertof project konden beginnen.

Louis Verwimp Dealer portal en websites rijwielgroothandel Digitale transformatie

ERP koppeling

Vanzelfsprekend moest de dealer portal volledig gekoppeld worden met het ERP systeem van Verwimp, Microsoft Dynamics NAV. En voorop stond dat Microsoft Dynamics NAV altijd leidend moest zijn en dat de data vanuit één centraal punt beheerd moest worden. Door onze Craft Connector in te zetten, hebben we een robuuste data koppeling neergezet die niet alleen de juiste data toont, maar ook nog eens supersnel product- en voorraad gegevens kan verwerken.

Meer over webshop koppelingen

Louis Verwimp - Dealer portal rijwielgroothandel - Screenshot

Een B2B portal op maat

Een dealer portal gericht op online groei en die klaar is voor de toekomst, dat was het doel. Het enorme assortiment en de uitdagingen die bij dit project kwamen kijken, hebben ons technische brein behoorlijk laten kraken, maar we mogen wel zeggen: doel bereikt! We ontwikkelden een snelwerkende, passende productcatalogus die prettig zoeken mogelijk maakt. Daarnaast zorgden we ervoor dat het dynamische bestelsysteem om kon gaan met de vele specifieke regels en uitzonderingen waarmee Verwimp zijn klanten persoonlijk bedient.

Meer over B2B portals
Louis Verwimp - Een B2B portal op maat

Of dit project over gave features beschikt? Jazeker! Het zit boordevol hele coole high tech stuff, maar dat kunnen we natuurlijk niet allemaal prijsgeven! Om je toch een beeld te geven bij de vele uitgebreide en complexe mogelijkheden, vind je hieronder een aantal bijzondere features uit het Louis Verwimp project die we je niet willen onthouden:

Features van deze dealer portal

Craft connector

Naadloze integratie tussen Microsoft Dynamics NAV en Craft Commerce met tweerichtingscommunicatie

Realtime koppeling

Live integratie van prijsinformatie, facturen, pakbonnen en retouren

Vliegensvlugge productcatalogus

Met uitgebreide zoek- en filtermogelijkheden

Meerdere rollen

Afgestemde weergaven voor verschillende gebruikersgroepen: Fietsenmaker, werkplaatsmedewerker, vertegenwoordiger

Multi user checkout

Meerdere gebruikers vullen tegelijkertijd een winkelmand en plaatsen een bestelling

Uitgebreide retour mogelijkheden

Een volledig geautomatiseerd retour proces

Willy Senders | Financieel directeur

“De wens om van een offline bestelprogramma voor dealers over te gaan op een geavanceerde dealer portal, was de start van onze zoektocht naar een geschikt web bureau. We schakelden daarvoor Mattijs in, met wie we direct een goede klik hadden. En niet alleen met Mattijs, maar zeker ook met zijn team die net als Louis Verwimp BV de persoonlijke benadering en no-nonsense cultuur in hun DNA hebben zitten. WHITE ontwikkelde onze gloednieuwe portal met dealer login en maakte een nieuwe homepage met daaronder diverse websites voor onze overige merken. Een groot en zeker ook technisch project met een aantal bijzondere features waar we trots zijn!”

De dealer portal van Verwimp is enkel toegankelijk voor hun klanten, maar neem gerust een kijkje op de website voor een tipje van de sluier.

Bekijk de dealer portal van Louis Verwimp

Louis Verwimp Dealer portal rijwielgroothandel ERP koppeling
Louis Verwimp - Dealer portal en websites rijwielgroothandel - Grid van 3