BouMatic - Website met B2B portal en webshop

Een website migratie van enorme omvang, met als eindresultaat een B2B webshop die klaar is voor de toekomst!

BouMatic is wereldwijd een toonaangevend bedrijf binnen de melksector. Dankzij hun uitgebreide globale distributienetwerk kunnen melkveebedrijven van over de hele wereld gebruikmaken van hun innovatieve producten. Dat maakt BouMatic al tijden een bekend begrip binnen de internationale melkveesector. De officiële start van het bedrijf vond al in 1852 plaats, dus aan diepgaande kennis en ervaring geen gebrek. Innovatie, kwaliteit en uitmuntendheid zijn kenmerken die de drijfveer van BouMatic vormen.

B2B webshop

Dealer login & kennisbank

B2B portal

Craft Commerce

Expertise gezocht!

Een project dat voor ons startte als een migratie, want BouMatic beschikte al over een Craft CMS website met dealer login, maar deze bestond enkel uit documenten en informatie. Met de ambitie de e-commerce-wereld in te stappen, ontstond ook de wens een B2B webshop te realiseren. BouMatic ging op zoek naar een geschikte Craft Commerce partner and that’s where WHITE came in!

WHITE is Craft Enterprise Verified Partner en is in het bezit van een flinke bak ervaring als het op de ontwikkeling van complexere (B2B) webshops aankomt. Wij wisten ons met dit vraagstuk dan ook wel raad en stonden te popelen om met het project aan de slag te gaan.

BouMatic - Craft CMS - E-commerce B2B portal - Cow

Uitdaging geaccepteerd

Het brede scala aan internationale klanten van BouMatic, zou ons genoeg stof tot nadenken gaan geven. Wanneer je klanten hebt uit verschillende werelddelen, is het ontwikkelen van zeer geavanceerde features die rekening houden met verschillende zones, talen en valuta namelijk onvermijdelijk. En los van deze noodzakelijke features, had BouMatic nog verschillende aanvullende wensen om hun B2B webshop helemaal future-proof te maken. Eén van die wensen was het hanteren van een gepersonaliseerd prijs- en artikel beleid per dealer. Daarnaast wilden ze boeren de mogelijkheid geven hun artikelen bij verschillende dealers te bestellen en dus een samengestelde order te kunnen plaatsen. Er moest een onboarding flow gerealiseerd worden voor wanneer boeren en dealers de portal voor het eerst zouden gebruiken, èn er moest een aparte, supersnelle catalogus komen voor twee verschillende werelddelen.

Één ding was duidelijk: aan uitdagingen zou het in dit project niet ontbreken. Maar WHITE zou WHITE niet zijn als we die uitdaging niet met beide handen aangrepen en er voor de volle 100% voor zouden gaan!

Boumatic - Global website met B2B webshop - Shopview

Klaar voor de start, GO!

Een goed begin is het halve werk. Met dat standpunt in ons achterhoofd begonnen we vol goede moed aan wat een website migratie van enorme omvang zou worden. We maakten een draaiboek en testten elk klein detail he-le-maal door. Bijna twee jaar lang zijn we bezig geweest met de ontwikkeling van dit project. Een project dat we startten op Craft CMS versie 2 en dat live ging op de nieuwste versie van Craft CMS. Dat zorgde ervoor dat de webshop genoot van alle best practices en de nieuwste Craft features. Waar dit project nog meer van genoot, was de flexibiliteit waar Craft CMS wederom heeft bewezen in uit te blinken. De wijzigingen die gedurende de looptijd van het project moesten worden aangebracht om aan verschillende juridische vereisten te (blijven) voldoen, konden namelijk probleemloos worden doorgevoerd. En toen, na maanden van ontwikkeling, was het zover: de livegang stond voor de deur! Ontzettend spannend, maar nu zijn we o zo trots.

BouMatic - Website met B2B portal en webshop - sfeerbeeld

Marleen Roosen, BouMatic Marketing Communication Manager Europe

“In 2018 waren we op zoek naar echte Craft-specialisten voor het doorontwikkelen van onze website en de bouw van een nieuwe webshop! Van de flexibiliteit van het Craft-platform waren we al overtuigd, nu nog een partner in crime vinden voor de uitrol van ons technisch complexe online project. De bestaande BouMatic-website heeft verschillende toegangsniveau ’s in verschillende wereldregio’s en talen inclusief een uitgebreid dealerportaal. De eisen voor de webshop lagen minstens even hoog. In elke stap konden we rekenen op een transparant inzicht en kon er bijgestuurd worden waar nodig. Ondertussen werken we al een tijdje samen en durven we de vreemdste vragen te stellen aan het WHITE-team over door ontwikkelmogelijkheden in al onze online-tools. Dankzij de flexibiliteit van het Craft-platform en de creativiteit en het inzicht van het WHITE-team, komen we bijna altijd tot een oplossing. Daarnaast staat het customer care team van WHITE ook steeds snel en efficiënt ter beschikking bij eventuele vragen of problemen. We vertrouwen erop dat we samen met WHITE verder kunnen bouwen aan een sterke digitale aanwezigheid.”

Features van deze global website met B2B webshop

Supersnelle productcatalogus

Met uitgebreide zoek- en filtermogelijkheden

Global B2B webshop

Gericht op klanten uit verschillende werelddelen

Dynamisch prijsbeleid

Prijzen aanpasbaar op dealerniveau

Multi dealer shopping cart

In één order bestellen bij meerdere dealers

Multi currency

Per land instelbare valuta

Dealer voorkeurselectie

Door klant instelbare preferred dealer

Optimaliseren en doorontwikkelen

De nieuwe B2B webshop van BouMatic is een groot succes, maar dat betekent niet dat we ons hoeven te vervelen. Op de wishlist van BouMatic prijken nog genoeg extra’s waarmee we de webshop kunnen optimaliseren en doorontwikkelen. Zo moeten er nog een aantal taalregio’s worden toegevoegd en staat er een volledige heropbouw van de technische bibliotheek op de planning. Werk aan de winkel!

WHITE jouw B2B webshop laten bouwen?

Vraag ons vrijblijvend om meer informatie
Neem contact op