De Krat - Webshop voor maaltijdboxen

Slimme doorontwikkeling van bestel webshop voor maaltijdboxen

Zeg je duurzaam en lekker, dan zeg je de Krat! Al sinds 2010 zorgt de Krat ervoor dat het hun klanten op culinair vlak aan niets ontbreekt. Niet alleen stellen ze de meest smaakvolle recepten samen; ze bezorgen je bovenal een Krat vol overheerlijke duurzame producten. Een mooi bedrijf waar wij als WHITE natuurlijk graag voor werken. Blij en vereerd waren we dan ook toen de Krat in 2019 voor WHITE koos als hun digitale partner.

Webdevelopment

Cloud hosting

Reeleezee koppeling

Craft CMS

Soepel proces door flexibiliteit van Craft CMS

Als er een project is waarin de flexibiliteit van Craft CMS écht uitblinkt, is het absoluut dat van de Krat. Het bedrijf staat voor duurzame maaltijdboxen gevuld met seizoensgebonden producten afkomstig van kleine Nederlandse boeren en telers. De boxen bezorgen ze thuis zodat hun klanten elke dag zorgeloos een verse maaltijd op tafel hebben. Thuisbezorgd en vers betekent dat het soepel laten verlopen van bepaalde processen voor hen van uitermate groot belang is. In 2019 bracht de Krat hun bestaande website onder bij WHITE en gingen wij deze mooie uitdaging aan. Na eerst de nodige wijzigingen te hebben doorgevoerd om een frisse start te kunnen maken, gingen we verder met verbeteringen en uitbreidingen. En ondanks dat we nog boordevol toffe ideeën zitten voor de verdere optimalisatie van deze website, zijn we al ontzettend trots op het resultaat dat we sinds het begin van onze samenwerking hebben geboekt!

De Krat E commerce website Mobile shopping

Stap voor stap naar een hoger niveau

Bij het maken en goed onderhouden van een website voor een maaltijdbox service, komt veel kijken. Zo’n maatwerk webshop maak je niet even snel in een standaard template; daar komt een hoop maatwerk aan te pas. Het meeste maatwerk zit ‘m in de ingewikkelde structuur van onder andere abonnementen, voorkeuren, uitzonderingen, eenmalige bestellingen en transport deadlines. Toen we de complexe systemen en de vele uitzonderingen goed in kaart hadden, begonnen we aan wat we, zeker op backend niveau, wel een transformatie mogen noemen. De reeds bestaande Craft CMS website werd in een paar stappen naar een hoger niveau getild. Waar we zoal aan werkten om dit te verwezenlijken waren het verbeteren van de checkout, het maken van account pagina’s, de koppeling met Reeleezee en de verschillende carriers en het aanpasbaar maken van (transactionele) e-mails. Het platform is volledig aangepast op de specifieke e-commerce wensen van De Krat. Kortom: een knap staaltje maatwerk!

De Krat E commerce website Mobile shopping kipkofte met griekse salade

Tessa Venker, directrice de Krat

''Sinds WHITE het beheer van onze website overnam is de rust wedergekeerd in ons bedrijf. Onze website is complex, de backbone van ons bedrijf, dus het is voor ons van groot belang dat het beheer van de website in goede handen is. Aan WHITE hebben wij een zeer kundige en professionele partner. Er zijn veel belangrijke verbeteringen doorgevoerd en grote klussen gaan middels duidelijke offertes en tijdsinschattingen. De manier van werken bevalt ons erg goed, korte lijntjes, makkelijk contact, ook met de programmeur, dat werkt prettig.''