Een internationale B2B website voor Skalar met Craft CMS

Skalar is een Nederlandse producent van geautomatiseerde analyseapparatuur voor zogenoemde 'routine laboratoria', onder meer in de landbouw, milieu, farmacie en de voedsel- en procesindustrie. Sinds de oprichting in 1965 is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldspeler met dochterondernemingen in Europa, Noord-Amerika en India. Een professionele, meertalige corporate website met een gebruiksvriendelijk CMS is onmisbaar voor Skalar om zichzelf aan potentiële kopers en bestaande klanten te kunnen presenteren.

UX/UI Design

Een gloednieuw, fris en modern design dat klanten aanspreekt en bij de statuur van een marktleider past

Meertaligheid

Productdetailpagina’s met volop ruimte voor technische content – inclusief video’s en downloads – in negen talen

Integraties

Naadloze integraties van vacatures en automatisch doorsturen van leads met Maximizer CRM en Tool2Match

Craft CMS

Gerealiseerd met Craft CMS zodat Skalar zelf eenvoudig en snel content kan aanpassen en aanvullingen kan doen

Het vraagstuk voor deze website

“Onze vorige website stamde weliswaar uit 2010, maar functioneerde voor ons nog relatief goed. Storend was wel dat het design allesbehalve aansprak”, vertelt content manager Simone Cornelissen van Skalar. “Dat de website ook niet meer uit te breiden was met nieuwe content, was echt een probleem gezien ons continu groeiende aanbod aan apparatuur in bestaande én nieuwe landen.

Samengevat waren onze belangrijkste wensen:

  • een moderner design;
  • eenvoudiger in onderhoud en beheer;
  • uitbreiding met een webshop;
  • integratie van vacatures;
  • geautomatiseerde leadflow;
  • behoud van meertaligheid.
Skalar - Internationale B2B website met Craft CMS - Mobile view

Partner voor overzicht en structuur

“WHITE kenden we al een paar jaar, maar toch besloten we in het kader van een marktoriëntatie diverse partijen voor onze nieuwe website te benaderen. Na een eerste selectieronde kwamen we tot drie kandidaten, waaronder WHITE. Ervaring met Craft CMS was een belangrijk criterium voor ons, omdat ook onze oude website daarmee was gemaakt. Naast de persoonlijke en professionele klik gaf dit punt uiteindelijk de doorslag om voor WHITE te kiezen. Zij zijn niet voor niets Craft Enterprise Partner.”

“Vanaf de start toonde WHITE zich een uiterst professionele en fijne partner. Niet alleen brachten ze overzicht en structuur aan in de bestaande content, ze dachten ook proactief mee om mij praktisch te ondersteunen – bijvoorbeeld door rechtstreeks contact te hebben met collega’s van sales en recruitment en met contactpersonen van betrokken partijen. Dankzij een vast aanspreekpunt en een wekelijkse meeting waarin WHITE een update gaf, wist ik steeds precies waar we stonden.”

Skalar - Internationale B2B website met Craft CMS - Sfeerbeeld

Volledig nieuw design en contentstructuur met Craft CMS

“Voor het uitdenken van de nieuwe contentstructuur heeft WHITE eerst alle bestaande informatie geïnventariseerd en gestructureerd, inclusief de verbetering van onze online branding. Een speciale uitdaging was het verbeteren van de productdetailpagina, die volop technische content in de vorm van tekst, afbeeldingen en downloads bevat – en dat alles in maar liefst negen talen. Ook de offerte-aanvraagmodule is naadloos ingebouwd. Aan deze opzet kunnen wij zelf met Craft CMS talen toevoegen en desgewenst aanpassingen doen.”

“Naast de techniek hebben we WHITE ook gevraagd het design van de website te vernieuwen. We waardeerden het zeer dat de designer van WHITE fysiek op ons hoofdkantoor langs kwam, zodat we hem tijdens een uitgebreide rondleiding persoonlijk uitleg konden geven over Skalar en onze apparatuur.”

Skalar - Internationale B2B website met Craft CMS - Tablet and mobile view

Integraties met Maximizer CRM en Tool2Match voor recruitment en sales

“Voor onze sales en recruitment maakte WHITE twee integraties met externe systemen. Aan de hand van Maximizer CRM worden aanvragen nu automatisch per productgroep naar de juiste landenmanagers gestuurd, terwijl een API-koppeling met Tool2Match een naadloze integratie van de vacatures en sollicitaties binnen de website heeft opgeleverd. Om de verkoop van onze apparatuur nóg verder te automatiseren, breiden we de website op termijn uit met een B2B-webshop.”

Skalar - Internationale B2B website met Craft CMS - Sfeerbeeld - Marloes met klant Skalar - Internationale B2B website met Craft CMS - Sfeerbeeld - Product in beeld met productie Skalar - Internationale B2B website met Craft CMS - Sfeerbeeld - Kristin Marloes en Simone

Samenwerking Skalar – WHITE

“De samenwerking met WHITE hebben we als zeer prettig ervaren. Tijdens het traject was er nooit een ‘nee’; WHITE speelde altijd direct in op vragen en wensen. Via onze fraaie nieuwe website krijgen we ontzettend goede leads binnen waar onze salesmensen direct mee aan de slag kunnen en dankzij de sterke basisopzet kan ik me nu puur richten op het finetunen van content aan de hand van analytics. Daarbij werk ik heel fijn samen met het Client Success Team van WHITE. Ik kijk uit naar verdere samenwerking in de toekomst.” - Simone Cornelissen-Simonis, Content manager
Skalar - Internationale B2B website met Craft CMS - 3 on a row