Coppens Warenhuis - Mega store webshop

Maatwerk webshop met kassaskoppeling én snelle zoekfunctie voor meer dan 75K artikelen

Woonaccessoires, (tuin)meubelen, huishoudelijke artikelen, speelgoed, feestartikelen… Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het bij Coppens Warenhuis in Volkel. Tot 2013 kon je alleen shoppen in hun fysieke winkel van 10.000 m², want een webshop hadden ze nog niet. Nog niet inderdaad, want samen met dit prachtige familiebedrijf gingen we aan de slag en ontwikkelden we een uitgebreide webshop. En nu kun jij lekker online shoppen vanuit je luie stoel. Tenzij je die luie stoel nog moet uitzoeken bij Coppens Warenhuis natuurlijk.

Onze werkzaamheden in een notendop

Webdesign & Webdevelopment

Ons team van UX/UI designers en developers heeft zich flink uitgesloofd voor deze webshop: van concept tot user experience en user interface design.

Integraties

We ontwikkelden een kassakoppeling met SRS Storeinfo. We realiseerden ook koppelingen met systemen van PostNL, Trustpilot en MailChimp.

Cloud hosting

Ook de gehele technische infrastructuur achter de webshop is van onze hand: webhosting, CDN, image processing, onsite search engine enz.

Craft Commerce

De webshop is ontwikkeld in Craft Commerce. En niet zomaar op basis van een template, maar deze webshop is geheel custom made.

Koppeling met kassasysteem

We nemen je even terug in de tijd. Naar 2013 om precies te zijn. Coppens Warenhuis had wel een website, maar nog geen webshop. Ook hadden ze nog geen kassasysteem dat de verkoopcijfers en de winkelvoorraad in kaart bracht. In SRS Storeinfo vonden zij de ideale partner voor het leveren en implementeren van een kassasysteem. En tegelijkertijd kwamen ook wij in beeld. We realiseerden diverse webshops en ontwikkelden een vernuftige realtime koppeling met het Storeinfo kassasysteem. Deze kassakoppeling zorgt ervoor dat de producten uit de fysieke winkel gesynchroniseerd worden met de webshop. En vice versa. Mocht er bijvoorbeeld iets uitverkocht zijn in de winkel, dan geeft het kassasysteem dit direct door aan de webshop.

Coppens Warenhuis - Webshop - Koppeling met kassasysteem

Van 6 webshops naar 1

Diverse webshops? Ja, je las het goed. In eerste instantie maakten we een webshop per productcategorie. Dat betekende: een aparte webshop voor feestartikelen, tuinmeubelen, speelgoed…je snapt ‘m wel. Op die manier konden we de zeer uiteenlopende doelgroepen op een passende manier aanspreken. Maar omdat 6 webshops onderhouden en vullen veel tijd kost, besloten we in 2018 om de webshops samen te voegen tot één overzichtelijke Craft Commerce webshop. Je zult je wellicht afvragen: ‘Hoe spreek je al die verschillende doelgroepen dan aan?’ Daar hebben we het volgende op bedacht: thema homepages. Iedere productcategorie heeft een eigen overzichtspagina met een geheel eigen sfeer.

Coppens Warenhuis - Webshop -  Webshops samenvoegen

Meer dan 25.000 artikelen

Het was nogal een uitdaging: hoe synchroniseer je meer dan 25.000 verschillende producten met het kassasysteem? En hoe zorg je er vervolgens voor dat alle artikelen goed en overzichtelijk worden weergegeven in de webshop? Het is ons gelukt, al zeggen we het zelf! Maar, dan komt uitdaging #2. Een flink aantal van die 25.000 artikelen kun je namelijk in meerdere varianten bestellen. Denk dan bijvoorbeeld aan verschillende maten, kleuren en materialen. Met een beetje rekenen kom je dan uit op zo’n 75.000 verschillende SKU’s die állemaal een plekje in de webshop verdienen.

Coppens Warenhuis - Webshop - productenoverzicht

Innovatieve zoektechnologie

En hoe krijg je dat gigantische assortiment nu prettig toegankelijk?

Precies, we gebruiken een slimme on-site zoekmachine. Een voorbeeldje: wil jij precies die ene knalrode pedaalemmer van Brabantia? Ga dan recht op je doel af via de superslimme en snelle on-site zoekmachine. Eenmaal aangekomen op de overzichtspagina’s met pedaalemmers, kun je aan de hand van facetnavigatie filteren op producteigenschappen als kleur (rood) en merk (Brabantia). En hop, daar is ‘ie dan: de pedaalemmer van jouw dromen. Andere innovatieve on-site zoektechnologieën waarvan deze Craft Commerce webshop gebruikmaakt, zijn:

Search as you type

Goed nieuws voor de ongeduldige zoekers onder ons: terwijl je typt krijg je direct het zoekresultaat te zien.

Typo tolerance

Is spelling niet jouw beste kant? No problem! Door middel van typo tolerance krijg je - ongeacht typefouten - de juiste (vergelijkbare) zoekresultaten.

Coppens Warenhuis - Webshop - Innovatieve zoektechnologie Algolia

Features van deze webshop

Kassakoppeling

Een naadloze integratie met het kassasysteem van SRS Storeinfo voor artikelen, voorraad, categorieën, bestellingen, klantprofielen en spaarpunten.

Instant search

Razendsnelle, intelligente zoekfunctie die het enorme assortiment (à 75.000 SKU’s) kan doorzoeken. Zoekt ook op synoniemen of spelfouten.

Set producten

Combinaties van verschillende producten kunnen worden gemaakt om complete sets aan te bieden. Een tuintafel met vier tuinstoelen kan in één keer besteld worden voor een speciale setprijs.

Multi select filtering

Ook wel faceted navigation genoemd. Met zo’n mega assortiment zijn goede filtermogelijkheden onmisbaar in deze webshop.

Uitgebreide verzendmethodes

Of je nu een LEGO®-doosje bestelt of een granieten tafel: hij wordt bij je thuis bezorgd. En de bijbehorende verzendkosten worden automatisch berekend door de webshop.

Search Engine Optimization

Leuk en aardig zo’n webshop, maar hij is niets zonder een goede SEO-inrichting. Aan de hand van ingebouwde optimalisatie en automatische generatie van metadata staat deze SEO-inrichting als een huis!

John Coppens, Coppens Warenhuis

“WHITE is een uniek, vooruitstrevend internetbureau met veel persoonlijke aandacht voor ons als klant. En die aanpak sluit precies aan bij ons familiebedrijf!”

Het resultaat

Apetrots. Dat zijn we op de zeer uitgebreide, complexe webshop van Coppens Warenhuis! De webshop is niet alleen heel overzichtelijk en gebruiksvriendelijk; hij heeft ook een enorme groei in de omzet teweeggebracht. Sterker nog: een steeds groter deel van de aankopen wordt gedaan in de webshop!

Bekijk deze webshop voor Coppens Warenhuis