Velden

In het vorige hoofdstuk hebben we kunnen lezen dat een formulier opgebouwd wordt uit bloksteentjes, de formuliervelden. Deze velden worden hier centraal beheerd. Het voordeel van het gebruik op deze manier is dat je ze maar één keer aan hoeft te maken en steeds kunt hergebruiken.

# Overzichtspagina velden

template.

# Nieuw veld

(zie afbeelding blok 1)

Maak via de knop New Field een nieuw veld aan.

nieuw veld.

# Overzicht velden

(zie afbeelding blok 2)

Hier kun je een overzicht vinden met alle bestaande velden en bijbehorende details als Label, Handle en Type. Achter iedere regel heb je de mogelijkheid om een bestaand veld te kopiëren of te verwijderen.

kopieren.

Klik op de blauwe veldlink om de specifieke details te bekijken. Meer uitleg hierover kun je vinden in het volgende hoofdstuk detailpagina velden.

# Detailpagina velden

Klik rechtsboven op de rode knop New Field of op een blauwe bestaande veldlink om bij de details van een veld uit te komen.

detailpagina velden.

# Label

Geef het veldlabel een naam.

# Handle

Tijdens het invullen van de naam wordt de handle automatisch ingevuld. Deze kun je naar wens aanpassen zonder dat hetinvloed heeft op de naam.

De handle, een afgeleide van de titel van het label, is een soort tag welke als handvat fungeert waarnaar doorverwezen kan worden.

# Instructies

Geef indien gewensd extra uitleg mee over hoe het veld ingevuld moet worden.

# Required

Geef aan of het een verplicht veld is. Indien aangevinkt dan kan het formulier niet ingezonden worden wanneer dit veld niet is ingevuld.

# Type

Maak een keuze uit wat voor soort veld je aan wilt maken. Ieder type veld heeft in het uiteindelijke formulier zijn unieke eigenschappen. Bijvoorbeld bij type 'Email’ zal de gebruiker van het formulier iets in moeten vullen dat aan de voorwaarde voor een emailadres voldoet (zoals het gebruik van het apestaartje @) enz.

Afhankelijk van het gekozen type komen er nog meer opties te voorschijn. Deze worden niet apart beschreven in deze handleiding.

# Opslaan

Via de rode knop Opslaan kun je de instellingen opslaan. Klik op de pijl ernaast voor extra keuzemogelijkheden.

opslaan.

Deze handleiding wordt je aangeboden door WHITE Digital Agency. Bezoek white.nl om meer van ons werk te zien.