Over deze gebruikershandleiding

# Inleiding

Deze handleiding is geschreven voor eindgebruikers van de Freeform plugin, geïnstalleerd op Craft CMS (opens new window). Ben je ontwikkelaar en zoek je technische documentatie dan verwijzen we je door naar de makers van de plugin, Solspace (opens new window).

Met Freeform ben je in staat om op een intuïtieve manier eenvoudige of complexe webformulieren te maken. Met een webformulier kun je voor een specifiek doel informatie verzamelen van je websitebezoeker. Hierbij kun je denken aan een contactformulier, sollicitatieformulier, aanmeldformulier etc.

Er bestaat een LITE en PRO variant van Freeform. In deze handleiding beschrijven we de PRO variant en geven we een goede basisuitleg over Freeform. We bespreken de werking van de functies in de volgorde zoals deze ook worden weergeven in het menu van het control panel.

Freeform is te krijgen via de Craft Plugin Store (opens new window) en wordt geïnstalleerd door de ontwikkelaar van je website.

Ga naar je Craft omgeving en log in. Via het menu Freefom kom je uit bij de geïnstalleerde plugin.

menu forms.

De ontwikkelaar van je website kan tijdens het installeren van de plugin een andere naam kiezen. In het voorbeeld van de afbeelding is dat Forms.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de ontwikkelaar van je website.

In deze handleiding gaan we er vanuit dat je met een Nederlandstalige gebruiker werkt in het Craft control panel. Werk je met een Engelstalige user dan kan je beter de Engelse versie van deze handleiding gebruiken.

Deze handleiding is zorgvuldig samengesteld door WHITE Digital Agency.

Het is niet toegestaan deze Craft handleiding te verspreiden zonder ons hiervoor vooraf om toestemming te vragen. Eventueel genoemde merken en beeldmerken zijn eigendom van Pixel & Tonic (opens new window) en Solspace (opens new window).

Aanvullingen of opmerkingen? Laat het ons weten! Samen kunnen we anderen helpen bij een geweldige Craft ervaring.

Er is ook een handleiding voor Craft CMS (opens new window) beschikbaar.

Deze handleiding wordt je aangeboden door WHITE Digital Agency. Bezoek white.nl om meer van ons werk te zien.