Over deze gebruikershandleiding

# Inleiding

Deze handleiding is geschreven voor het onderhouden en beheren van een webwinkel gebaseerd op Craft CMS met Craft Commerce Pro. Gebruik je Craft Commerce Lite, dan zullen een aantal beschreven functies uit deze handleiding missen in je webwinkel. Toch kan je deze handleiding goed gebruiken omdat Commere Lite over dezelfde basis functionaliteit als Commere Pro beschikt. Ben je ontwikkelaar en wil je meer weten over de technische inrichting van Craft Commerce zelf dan verwijzen we je door naar technische documentatie op craftcms.com (opens new window).

De grootste kracht van Craft CMS is dat het zeer flexibel en veelzijdig is en toch uniek ingericht voor jouw situatie. Zo geldt dit ook voor Craft Commerce. Elke webwinkel is dan ook maatwerk, wat het tot een uitdaging maakt om een gedetailleerde gebruikershandleiding te publiceren. We kunnen met deze handleiding een goede basis uitleg over Craft Commerce geven, maar we moeten de maatwerk inrichting buiten beschouwing laten.

In deze handleiding gaan we in op de vaste onderdelen volgorde zoals deze ook worden weergeven in het menu van Craft Commerce. Ga voor de werking van de algemene functies op overzichtspagina’s en de detailpagina’s naar onze Craft CMS handleiding (opens new window). Het is raadzaam om eerst Craft CMS te leren kennen alvorens verder te gaan met deze Craft Commerce handleiding.

Met behulp van deze handleiding kan je een goede start maken in Craft Commerce. Ondanks dat we de specifieke inrichting niet al te uitgebreid kunnen belichten zal deze toch in de meeste gevallen duidelijk voor je zijn. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de ontwikkelaar van je webwinkel.

In deze handleiding gaan we er vanuit dat je met een Nederlandstalige gebruiker werkt in het Craft control panel. Werk je met een Engelstalige user dan kan je beter de Engelse versie (opens new window) van deze handleiding gebruiken.

Deze handleiding is zorgvuldig samengesteld door WHITE Digital Agency met expliciete toestemming van Pixel & Tonic, de makers van Craft CMS en Craft Commerce.

Het is niet toegestaan deze handleiding te verspreiden zonder ons hiervoor vooraf om toestemming te vragen. De genoemde merken en beeldmerken zijn eigendom van Pixel & Tonic (opens new window).

Aanvullingen of opmerkingen? Laat het ons weten! Samen kunnen we andere helpen bij een geweldige Craft Commerce ervaring.

Deze handleiding wordt je aangeboden door WHITE Digital Agency. Bezoek white.nl om meer van ons werk te zien.