Winkelinstellingen

In dit hoofdstuk geven we beknopt aan welke winkelinstellingen er gemaakt kunnen worden. Deze zijn te bereiken via Commerce>Winkelinstellingen. Meestal zal de ontwikkelaar dit tijdens de installatie van Commerce zelf inrichten en is het doorgaans niet nodig om hier wijzigingen in aan te brengen.

Het kan zijn dat de winkelinstellingen niet beschikbaar zijn ivm de rechten. Overleg met de ontwikkelaar of de admin van de website om de juiste rechten te krijgen.

# Winkellocatie

Het vestigingsadres van de winkel. Dit adres kan door verschillende invoegtoepassingen worden gebruikt. Denk aan verzending, belastingen en PDF’s.

# Betaalvaluta’s

Op basis van de geldende ISO code kan een valuta gekozen worden.

Wanneer er al bestellingen geplaatst zijn dan kan de valuta niet gewijzigd worden wanneer er maar eentje is (primaire valuta).

Bij gebruik van meerdere valuta’s kan er een koers ingesteld worden (conversietarief).

# Donaties

Het is mogelijk om tijdens de bestelling om een donatie te vragen voor bijvoorbeeld een goed doel. Het is altijd taxFree en niet verzendbaar.

# Landen en Provincies

Alle landen waar je met de webwinkel verkoopt moeten hier ingegeven worden. Een land kan opgedeeld worden in provincies. Zowel de landen als provincies kunnen apart actief of inactief worden gemaakt. Op basis van deze gegevens kunnen bijvoorbeeld verzendkosten of belastingen berekend worden.

# Abonnementen

Abonnementen in Commerce kunnen alleen worden gebruikt door een Payment Gateway die dit specifiek ondersteund. Raadpleeg je ontwikkelaar wanneer je meer over dit onderwerp wil weten.

Deze handleiding wordt je aangeboden door WHITE Digital Agency. Bezoek white.nl om meer van ons werk te zien.