Over deze gebruikershandleiding

# Inleiding

Deze handleiding is geschreven voor iedereen die Craft CMS gebruikt voor het beheren van content in een website. Ben je ontwikkelaar en wil je meer weten over de technische inrichting van Craft dan verwijzen we je door naar technische documentatie op craftcms.com (opens new window)

De grootste kracht van Craft is dat het zeer flexibel en veelzijdig is. Altijd uniek ingericht voor jouw situatie. Elke Craft website is dan ook een maatwerk website. Dat maakt het tot een uitdaging om een gedetailleerde gebruikershandleiding te publiceren.

Daarom kunnen we met deze handleiding een goede basis uitleg over Craft geven, maar moeten we de maatwerkinrichting buiten beschouwing laten. We bespreken eerst de werking van de functies op overzichtspagina’s en de detailpagina’s. Die weergaven komen veel terug in het control panel en vormen de basis van Craft. Daarna gaan we in op de vaste onderdelen in de volgorde zoals deze ook worden weergeven in het menu van het control panel.

Hiermee kan je een goede start maken in Craft en zal de specifieke inrichting die we niet uitgebreid kunnen bespreken toch in de meeste gevallen duidelijk voor je zijn. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de ontwikkelaar van je website.

In deze handleiding gaan we er vanuit dat je met een Nederlandstalige gebruiker werkt in het Craft control panel. Werk je met een Engelstalige user dan kan je beter de Engelse versie van deze handleiding gebruiken.

Deze handleiding is zorgvuldig samengesteld door WHITE Digital Agency met expliciete toestemming van Pixel & Tonic, de makers van Craft CMS (opens new window).

Het is niet toegestaan deze Craft handleiding te verspreiden zonder ons hiervoor vooraf om toestemming te vragen. De genoemde merken en beeldmerken zijn eigendom van Pixel & Tonic (opens new window).

Aanvullingen of opmerkingen? Laat het ons weten! Samen kunnen we andere helpen bij een geweldige Craft ervaring.

Deze handleiding wordt je aangeboden door WHITE Digital Agency. Bezoek white.nl om meer van ons werk te zien.