Plugins

Een Craft plugin is een uitbreiding op Craft CMS dat door middel van een stukje code wordt geïmplementeerd. Met het grote aanbod aan plugins uit de Craft Plugin Store kunnen er specifieke functionaliteiten aan een Craft website worden toegevoegd. Deze plugins worden gemaakt door ontwikkelaars uit de Craft community en aangeboden via de Craft Plugin Store. Plugins bieden extra mogelijkheden bovenop de standaard functionaliteiten of zorgen voor integraties met andere systemen.

In de meeste gevallen zal het zonder tussenkomst van een ontwikkelaar niet mogelijk zijn om zelf plugins te installeren. De reden hiervoor is dat de werking van plugins van invloed kunnen zijn op bestaande processen en daarom problemen kunnen opleveren. Bekijk de Craft Plugin Store (opens new window) om te zien welke plugins er beschikbaar zijn.

Afhankelijk van de plugin wordt er aan je Craft control panel een menu-item toegevoegd. De ontwikkelaar van de plugin geeft je hier de mogelijkheid om specifieke instellingen te doen. Zie afbeelding voor een voorbeeld van populaire plugins.

weergave_plugins.

Doorgaans heeft de ontwikkelaar van je website al verschillende plugins gekozen en geïnstalleerd op je Craft website.

De mogelijkheid om aanpassingen te doen voor plugins hangt af van de rechten die ingesteld zijn.

Deze handleiding wordt je aangeboden door WHITE Digital Agency. Bezoek white.nl om meer van ons werk te zien.