PAL-V - Meertalige corporate website

De website achter 's werelds eerste vliegende auto

Het grensverleggende Nederlandse bedrijf PAL-V had een droom: het ontwikkelen en op de markt brengen van de eerste vliegende auto ter wereld. Een geheel nieuw voertuig dat zowel op de weg als in de lucht goed presteert. Twintig jaar lang is er gewerkt aan het design en ontwikkeling van dit voertuig en het bouwen en uitvoerig testen van de prototypes. In 2018 is het zover, het eerste vliegend model werd officieel onthuld op de autosalon in Genève. Onder andere door samenwerking met bekende partners zoals de TU Delft en Carver technologies, groeit PAL-V uit tot een bedrijf van 65 medewerkers en geniet het internationale bekendheid.

Webdesign

Door samen de online doelgroep en ambitie te doorgronden kunnen we een volledig ontwerp uitwerken waarbij gebruiksvriendelijkheid centraal staat. Vaak wordt er gewerkt vanuit de gedachte ‘Mobile first’ om een zo breed mogelijk publiek te kunnen bedienen.

Webdevelopment

Met een uitgebreide specificatie in de hand zorgt het development team voor de uitwerking, door gebruik te maken van de meest recente frameworks en beschikbare technieken. Compatibiliteit met verschillende browsers, tablets en mobiele telefoons staat voorop.

Content begeleiding

Een site krijgt pas echt cachet als je hem voorziet van de juiste teksten en graphics. Daarom hanteren we het bekende principe: content is king. Wij leveren een site namelijk altijd gevuld op. Zo kan je na afronding van het project meteen live.

Cloud hosting

De online omgeving wordt gehost op een beveiligde server voorzien van 24/7 monitoring waardoor er een maximale uptime wordt gegarandeerd. Met deze flexibele setup kan er steeds snel geupscaled worden indien nodig.

Ook online een hoge vlucht nemen

Als internationale speler mag je online presence niet achterblijven en dat begreep Robert Dingemanse - CEO PAL-V - maar al te goed. Ze liepen met de oude website tegen een aantal problemen aan. Deze was niet meertalig, behoorlijk verouderd en het platform waarop hij draaide was niet up to date en daarom niet veilig. De oude website correspondeerde niet met de plannen en ambities van PAL-V.

Dat heb ik ook!
Website PAL-V - Teaser

Tijd voor een nieuw CMS

Tijd dus voor verandering. Maar door de boost die PAL-V als bedrijf meemaakte en de plotselinge internationale bekendheid, zaten de marketing medewerkers niet te wachten op ellenlange trajecten om een nieuwe website op te tuigen en nieuwe technieken aan te leren. Het vroeg om een concrete aanpak met een nieuw hands-on systeem, makkelijk te begrijpen en makkelijk te beheren.

Website PAL-V - Drive mode

Hoe blijf je flexibel?

De vragen die werden gesteld waren dan ook logisch en glashelder: is er een oplossing die bij onze wensen past zonder dat we een enterprise budget nodig hebben? Hoe zorgen we ervoor dat we flexibel blijven en dat we niet weer vastlopen met onze website als we straks opschalen?

Website PAL-V - Flight mode

Op zoek naar de juiste oplossing

PAL-V heeft een systeem nodig die de groei en internationale ambities kan ondersteunen en ook toekomstige wensen mogelijk maakt.

WHITE wordt de nieuwe online partner

In de winter van 2016 was het tijd voor een volledige rebranding. Naast de fysieke marketing uitingen werd er door de marketing partner ook een ontwerp gemaakt voor een nieuwe one-page website. WHITE werd ingeschakeld voor de technische realisatie van de nieuwe site.

Website PAL-V - Craft CMS project - Unfolding demonstration

Aan de slag met Craft CMS

WHITE ontwikkelde een nieuwe website, gebaseerd op Craft CMS, waarvan de eerste versie gelanceerd werd in februari 2017. In de basis was dit geen complexe omgeving met nog erg veel ruimte voor uitbreiding maar WHITE kreeg hiermee wel een eerste kans zich te bewijzen als professioneel meedenkend webbureau.

Website PAL-V - Craft CMS project - Cockpit

Samen doorontwikkelen

Naarmate PAL-V en WHITE langer samen werkten, werden de online wensen nog duidelijker. Er was meer nodig dan een one-page website. Qua tekst en beeld kon er een flinke slag gemaakt worden. Op initiatief van WHITE werden er verbeterpunten geïnventariseerd en een re-design voorgesteld. Toen bekend werd dat het vliegende prototype aan de wereld zou worden gepresenteerd op de autosalon in Genève, kwam deze vernieuwing in een stroomversnelling. Met vereende krachten werd er tot het laatste moment nauw samengewerkt met als resultaat, een compleet vernieuwde website in maart 2018.

WHITE internetbureau - Mattijs met laptop

Een modern en gebruiksvriendelijk CMS met perfecte ondersteuning voor talen.

Dankzij meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van corporate websites wist het team van WHITE al snel dat Craft CMS de perfecte keuze was voor dit project. Het tonen van specifieke content voor bepaalde landen en regio’s binnen één pagina bleek in eerste instantie een uitdaging, maar was uiteindelijk netjes en met de juiste tools gerealiseerd. De wens om de website uit te rollen in diverse talen is zeer gebruiksvriendelijk te beheren binnen het Craft CMS. Ook de nodige integraties met achterliggende systemen en workflows maken dat de website een actieve rol speelt in het marketing proces van PAL-V.

Website PAL-V - Which car flyer are you - header

Robert Dingemanse, CEO PAL-V

“PAL-V ontwikkelt zich stormachtig op alle fronten. Dat vraagt om een internetbureau en CMS die op deze groei berekend zijn. Dankzij de vakkundigheid van WHITE en de flexibiliteit van Craft CMS beschikken we over een prachtige website en zijn we klaar voor de toekomst.”

Technische details van deze corporate website

IP Geo-targeting

Stem je content af op het land of regio waar de bezoeker vandaan komt. Via geotargeting worden automatisch de juiste contentblokken geladen.

Integraties voor marketing

Integreer optimaal met applicaties zoals Pipedrive, waarbij aanvragen en contactverzoeken via formulieren meteen op de juiste plek worden verwerkt en hierdoor sneller opgevolgd worden.

Content Delivery Network

Bied wereldwijd een snel ladende website aan doordat internationale bezoekers de pagina’s vanuit het dichtstbijzijnde datacenter krijgen aangeleverd.

Slimme content opbouw

Maak iedere pagina uniek en stel wat je wil overbrengen centraal. Met de verschillende contentblokken ben je flexibel en niet gebonden aan standaard pagina templates.

Schermvullende homepage

Een aantrekkelijke homepage met een schermvullende video geeft meteen de juiste vibe voor de bezoeker. Zo onderscheid je je meteen van een standaard website.

Responsive design

Optimale ervaring voor gebruikers van verschillende apparaten en schermformaten door gebruik van responsive design. En daar is Google ook heel blij mee.

PAL-V - Meertalige corporate website - Craft CMS project - Webpages