Enreach InTouch - B2B portal voor klanten

Klanten portal voor specialist in de telecom en ICT markt

Enreach dankt haar succes aan de ontwikkeling van innovatieve communicatie- en samenwerkingsoplossingen, die hun partners leveren aan het MKB. In 2005 startten de oprichters van Enreach (destijds onder de naam Voiceworks) met grootse plannen om de telecom wereld te verbeteren met innovatieve oplossingen. En met succes! Enreach is uitgegroeid tot één van de marktleiders van de Nederlandse telecom- en ICT markt met ruim 350 medewerkers. Om hun partners optimaal te ondersteunen heeft Enreach de wens om hun partner portal verder door te ontwikkelen. Bij hun zoektocht naar een Craft CMS expert die ze daarbij kan helpen is een mooie partnerschap ontstaan met WHITE Digital Agency. Het belangrijkste doel luidt: 'onze partners versterken met innovatieve diensten, waarmee zij hun business laten groeien’. Een mooi doel waar wij uiteraard graag aan meewerken!

Migratie

Optimalisatie

B2B portal

Craft CMS

Van uitdaging naar succes

Soms is het overnemen van een bestaand Craft CMS project een uitdaging. Je moet immers voortborduren op andermans code en vaak een net wat andere aanpak. Door onze jarenlange ervaring met Craft en de vele migraties die we inmiddels gedaan hebben, weten we dat we het, linksom of rechtsom, altijd succesvol afronden. Met een aantal slimme aanpassingen hebben we ervoor gezorgd dat de statische code van de B2B klanten portal 'InTouch' nu een stuk flexibeler is. Dat maakt dat toekomstige aanpassingen of verbeteringen vele malen eenvoudiger door te voeren zijn. Toen de migratie eenmaal was afgerond, lagen er nog voldoende ontwikkelwensen op de plank. We hebben ons met name gefocust op UX optimalisaties om de gebruikerservaring te verbeteren. Natuurlijk was dit in nauwe samenwerking met Enreach die hun klanten en diens wensen voor de InTouch-portal het allerbeste kent. Voorbeelden van doorontwikkelingen die we hebben uitgevoerd: het toevoegen van slimme sorteringen, het aanbrengen van een overzichtelijke menustructuur en het toevoegen van een ‘batch count’ die een oogje toont bij ongelezen nieuwsberichten. Dit is slechts een greep uit alle optimalisaties die we doorgevoerd hebben. Alles om Enreach te helpen hun partners zo gebruiksvriendelijk mogelijk te bedienen!

Intouch login tablet view
Ook geïnteresseerd in een B2B klanten portal?

Wil je met ons sparren over een online project voor jouw business? Stuur ons hieronder dan even een berichtje... of bel... chat... e-mail... LinkedIn... ons als je dat liever doet.

Velden met een * zijn verplicht

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.